EcoBlog

Usporedba serije EcoFlow DELTA: Koju prijenosnu električnu stanicu trebate odabrati?

Usporedba serije EcoFlow DELTA

EcoFlow DELTA i DELTA 2 serije nude vodeće prijenosne električne stanice za rezervno napajanje kod kuće, tijekom nestanka struje i za avanture u prirodi. U usporedbi prijenosnih električnih stanica analiziramo performanse po kapacitetu, izlazu, prenosivosti, sposobnosti punjenja solarnom energijom, kemiji baterije i drugim faktorima, kako bi vam pomogli brzo pronaći pravi proizvod za vas.

Pregled serije EcoFlow DELTA

Proizvod

Kapacitet

AC Izlaz

Punjenje

EcoFlow Delta 2

1-3kWh

2400W

1200W|100%|80 minuta

EcoFlow Delta Max

2-6kWh

3000W

2000W|100%|90 minuta

EcoFlow Delta 2 Max

2-6kWh

3100W

2400W|100%|60 minuta

EcoFlow Delta Pro

3.6-25kWh

4500W

6500W|100%|110 minuta

6 Savjeta za Odabir Prijenosne Električne Stanice iz EcoFlow DELTA Serije

Prijenosne električne stanice EcoFlow DELTA dolaze u različitim oblicima i veličinama, s brojnim značajkama koje vam pružaju napajanje za gotovo svaku situaciju. Prije nego počnemo uspoređivati svaku jedinicu, pripremili smo jednostavnu analizu od 6 savjeta koje treba razmotriti prilikom odabira prijenosne električne stanice.

 

Kapacitet

Prvo na popisu imamo kapacitet. Prijenosna električna stanica s velikim kapacitetom pruža vam napajanje za gotovo svaku situaciju. Što je kapacitet veći, to imate dulje vrijeme rada, što znači da možete ostati opskrbljeni energijom dulje vrijeme. Kapaciteti počinju oko 200 Wh, i ako tražite svakodnevnu energiju za svakodnevne uređaje, prijenosna električna stanica s manjim kapacitetom može obaviti posao. Ili, ako tražite hitnu energiju ili rezervno napajanje kod kuće tijekom nestanka struje, razmislite o prijenosnoj električnoj stanici s velikim proširivim kapacitetom, poput EcoFlow DELTA Pro.

 

Izlaz

Više izlaza znači više opcija za napajanje. Nabavite prijenosnu električnu stanicu s visokim izlazom kako biste mogli napajati uređaje poput kuhalica, sušila za kosu ili čak električnih alata. Gotovo sve EcoFlow prijenosne električne stanice dolaze s tehnologijom X-Boost, koja proširuje izlaz ako vam zatreba napajanje za teže zadatke.

 

Prenosivost

Nitko ne želi tegliti ogromne baterije na putovanjima, avanturama izvan mreže ili čak kod kuće. Ako tražite prijenosno napajanje koje je jednostavno za prijevoz, prenosivost je obavezna. Manje prijenosne električne stanice poput EcoFlow DELTA mini ili EcoFlow DELTA 2 kombiniraju najbolje od oba svijeta, pružajući vam veliki kapacitet i napajanje za energiju u pokretu.

 

Brzo Punjenje

Kada nas zatekne katastrofa, imati prijenosnu električnu stanicu koja se brzo puni čini veliku razliku. I čak ako nema prekida napajanja, vjerojatno ne želite čekati pola dana da se napuni. Sve EcoFlow prijenosne električne stanice imaju X-Stream brzo punjenje, što vam omogućava sigurno i brzo punjenje. Naša EcoFlow DELTA Pro ima ultra-brze metode punjenja kombinirajući više opcija punjenja za ogroman unos od 6500W, pa čak i ova jedinica velikog kapaciteta može se napuniti za manje od 2 sata. Naš najnoviji raspon električnih stanica, uključujući EcoFlow DELTA 2 Max i EcoFlow RIVER 2 seriju, imaju izuzetno brze brzine punjenja, omogućavajući vam da napunite bateriju za samo sat vremena.

 

Solarno Punjenje

Ako tražite obnovljivo napajanje za veću praktičnost punjenja, prijenosne električne stanice s opcijama solarnog punjenja su obavezne. Većina generatora baterija ima integraciju solarnog punjenja, ali neki vam pružaju veći solarni unos, što znači da možete brže puniti s čistom solarnom generacijom.

 

Kemijski Sastav Baterije

Bilo da nazivate to prijenosnom električnom stanicom ili solarnim generatorom, svi su temeljno napajani baterijskim uređajima. Još jedna stvar na koju treba paziti je kemijski sastav baterije i sustav upravljanja baterijom koji koriste. Sve EcoFlow prijenosne električne stanice dolaze s jedinstvenim sustavom upravljanja baterijom koji regulira struju, napon i temperaturu u stvarnom vremenu. Vrsta kemijskog sastava baterije ovisit će o primjeni za koju koristite svoju bateriju. Na primjer, LFP baterije, poput onih koje se nalaze u većini EcoFlow električnih stanica, dizajnirane su da vam pruže najviše ciklusa punjenja tijekom godina.

 

To obuhvaća najvažnije stvari koje treba razmotriti prilikom odabira prijenosne električne stanice. Nastavite čitati kako biste usporedili prijenosne električne stanice iz EcoFlow DELTA serije.

EcoFlow DELTA Pro

EcoFlow Delta Pro

2.799,00 

• Prva prenosiva baterija dizajnirana za rezervno napajanje doma

• Kapacitet proširiv od 3,6 do 25 kWh

• AC izlaz snage od 3600W do 4500W za 99% aparata

• Nevjerojatnih 6500W MultiCharge, punjenje na izmjeničnu struju za 2,7 sata

• Puni vaš kamper i električno vozilo bilo kada, bilo gdje

• Prva u industriji: punjenje na tisućama EV stanica diljem svijeta

• Trajna LFP baterija – do 10 godina (80%)

EcoFlow DELTA Pro je naša "zvijerka" napajanja, s najnaprednijom tehnologijom, ogromnim izlaznim snagama i kapacitetom, sve to uz zadržavanje prijenosnosti.

 

Kapacitet: Proširiv kapacitet od 3,6-25 kWh

Ogroman proširiv kapacitet od 3,6-25 kWh znači da možete opskrbljivati svoj dom tijekom ekstremnih prekida napajanja danima. Jedna jedinica EcoFlow DELTA Pro pruža vam 3,6 kWh kapaciteta, koji možete koristiti satima, čak i za napajanje teških aparata. Ako to nije dovoljno, možete proširiti kapacitet do ogromnih 25 kWh. To je dovoljno kapaciteta da vas napaja kroz gotovo sve.

 

Izlaz: 4500W AC izlaz

S jednom jedinicom EcoFlow DELTA Pro imate pristup AC izlazu od 3600W, koji se proširuje na 4500W s X-Boost-om. Ovaj ogromni AC izlaz idealan je za napajanje prozorskih klima uređaja, perilica i drugih teških uređaja. I tu se ne zaustavlja. EcoFlow DELTA Pro može se povezati s kućnim krugovima putem EcoFlow Smart Home Panela, pružajući vam 4500W izravno putem kućnih krugova. Ako ne želite zvati električara, još uvijek možete priključiti EcoFlow DELTA Pro na svoju kućnu mrežu putem prekidača za prijenos, tako da uvijek budete spremni za napajanje kada zakaže napajanje.

 

Prenosivost: Novi dizajn s kotačima

EcoFlow DELTA Pro ima unaprijeđeni dizajn u usporedbi s drugim prijenosnim električnim stanicama iz serije EcoFlow DELTA. Ima dva kotača na dnu jedinice i ručku koja se izvlači, tako da možete povući 3,6 kWh napajanja naokolo na vrlo praktičan način.

 

Brzo Punjenje: 6500W MultiCharge

Da, dobro ste pročitali. EcoFlow DELTA Pro nudi rekordnih 6500W MultiCharge značajku koja vam omogućava punjenje u vrlo kratkom vremenu, čak u samo 1,8 sati. S obzirom na kapacitet od 3,6 kWh, ovo je izuzetno brzo punjenje.

 

Solarno Punjenje: 1600W solarni ulaz i integracija solarnih panela na krovu

Ako tražite solarni generator za nadogradnju svog doma s ekonomičnom obnovljivom energijom, EcoFlow DELTA Pro zadovoljava sve uvjete. Ne samo da vam pruža dodatan način da ostanete opskrbljeni energijom, već vam i pomaže smanjiti dnevne račune za energiju. Dobijte integraciju solarnih panela na krovu i do 1600W solarnog ulaza kako biste napunili EcoFlow DELTA Pro za svega 2 sata. Za izvanmrežnu energiju također možete spojiti prijenosne solarne panele na EcoFlow DELTA Pro. I za dodatnu razinu praktičnosti, raspon napona od 11-150V čini EcoFlow DELTA Pro kompatibilnim s 90% solarnih panela drugih proizvođača s priključcima za solarne panele.

 

Kemijski Sastav Baterije: LFP Baterija

EcoFlow DELTA Pro koristi LFP bateriju, nudi 6500+ ciklusa, što znači da je možete koristiti godinama, čak i ako je koristite svaki dan, prije nego što dostigne 50% svojeg izvornog kapaciteta.

 

EcoFlow DELTA Pro: Konačni zaključak

Osim što ima najveći kapacitet, izlaz i najnaprednije opcije napajanja od svih prijenosnih električnih stanica iz serije EcoFlow DELTA, EcoFlow DELTA Pro također se integrira s cijelim ekosustavom proizvoda, uključujući EcoFlow Smart Generator, Dodatne Baterije, EcoFlow Smart Home Panel i još mnogo toga. Dodajte tome 6500W MultiCharge, pametno upravljanje energijom i mnogo više.

EcoFlow DELTA 2 Max

EcoFlow Delta 2 Max

2.099,00 

S novom poboljšanom LFP kemijskom tehnologijom, DELTA 2 Max ima životni vijek od 3000 potpunih ciklusa prije nego što se smanji na 80% kapaciteta. Dobit ćete gotovo 10 godina snage, čak i ako ga koristite svaki dan.

  • Rok isporuke: 3-5 dana
  • Uz X-Boost način rada, dobit ćete do 3100W izlazne snage
  • Napajajte 13 uređaja odjednom, uključujući i 4 AC utičnice
  • Najbrže AC punjenje na svijetu, do 1000W solarnog ulaza za punjenje za čak 2,3 sata
  • MPPT učinkovitost od 99% povećava solarnu proizvodnju tijekom dana
  • Kontrola iz aplikacije, pogledajte ulaznu i izlaznu snagu, razinu baterije i više

Dizajniran kao alternativa plinskim generatorima, EcoFlow DELTA 2 Max ima veliki kapacitet i obilnu izlaznu snagu, sposobnu nositi se s većinom kućanskih aparata, čineći ga idealnim za rezervno napajanje kod kuće. Njegove nadograđene baterije i sposobnosti brzog punjenja dovode EcoFlow DELTA 2 Max na sljedeću razinu prijenosne energije, nudeći čistu, pouzdanu kućnu energiju.

 

Kapacitet: Proširiv kapacitet od 2-6 kWh

EcoFlow DELTA 2 Max balansira napajanje u pokretu s rezervnim napajanjem kod kuće. Jedna jedinica od 2 kWh savršena je za kamp-kuću ili vikendicu, ali s 2 × Smart Extra Batteries (dodatne baterije), lako možete trostruko povećati kapacitet na 6 kWh, nudeći dane napajanja tijekom prekida. Osim toga, EcoFlow DELTA 2 Max može se povezati s prekidačem za prijenos kod kuće za djelomično rezervno napajanje kuće. To je plug&play, tako da i dalje imate slobodu isključiti i ponijeti EcoFlow DELTA 2 Max sa sobom.

 

Izlaz: 2400W AC izlaz

EcoFlow DELTA 2 Max ima obilan izlaz od 2400W, što mu omogućuje napajanje gotovo svih kućanskih aparata. Kao i sve naše električne stanice iz serije EcoFlow DELTA, EcoFlow DELTA 2 Max ima X-Boost, koji pruža do 3100W kako bi napajao neke zahtjevnije uređaje bez preopterećenja jedinice.

 

Prenosivost: Najlakša 2400W LFP baterija na tržištu

S obzirom da se EcoFlow DELTA 2 Max kreće između izvanmrežnog napajanja i kućne energije, kombinira prijenosnost s tehnologijom vrhunske kvalitete. Većina LFP baterija vrlo su teške, ali EcoFlow DELTA 2 Max teži samo 1 kg više od starijeg modela s NCM baterijom, EcoFlow DELTA Max. Iako ga nećete nositi sa sobom u park, EcoFlow DELTA 2 Max je i dalje relativno lako podići s ručkama s obje strane i težinom od 22 kg.

 

Brzo Punjenje: Dvostruko punjenje u 60 minuta

Jedno od najznačajnijih unapređenja EcoFlow DELTA 2 Max je njegova opcija dvostrukog punjenja. EcoFlow DELTA Max već je bio prilično brz za punjenje, ali s većim 2400W AC ulazom zajedno sa solarnim punjenjem, EcoFlow DELTA 2 Max puni se do 80% za samo 63 minute.

 

Solarno Punjenje: 1000W Solarni ulaz

S dodatnim priključkom za solarni ulaz, EcoFlow DELTA 2 Max omogućuje do 1000W solarnog ulaza. To nije za zanemarivanje, pogotovo ako koristite 2 × 400W solarna panela. Možete napuniti uređaj u idealnim vremenskim uvjetima za samo 3 sata. Ako koristite panele drugih proizvođača ili vlastiti kućni PV sustav, možda ćete se približiti najbržem vremenu punjenja od samo 2,3 sata!

 

Kemijski Sastav Baterije: LFP

Baterija EcoFlow DELTA 2 Max uključuje LiFePO4 kemijski sastav baterije, koji je izuzetno stabilan i dugotrajan. EcoFlow DELTA 2 Max može izdržati preko 3000 ciklusa punjenja baterije dok ne padne na 80% kapaciteta, što je u osnovi 10 godina svakodnevne upotrebe. Plus, čak i kada kapacitet na kraju padne, baterija se ponaša jednako dobro kao i prije.

 

EcoFlow DELTA 2 Max: Konačni zaključak

EcoFlow DELTA 2 Max doživljava neka izvrsna poboljšanja u odnosu na EcoFlow DELTA Max, koji je već bio solidan uređaj. S LFP kemijskim sastavom baterije, poboljšanim punjenjem i novim dodacima, poput novih kontrole aplikacija EcoFlow, EcoFlow DELTA 2 Max siguran je konkurent, bez obzira tražite li rezervno napajanje kod kuće ili napajanje za kamp-kuću.

EcoFlow DELTA 2

EcoFlow Delta 2

999,00 

EcoFlow DELTA 2 proizvod uz pomoć X-Stream tehnologije nudi najbrže punjenje.

Iz našeg omiljenog EcoFlow DELTA proizašao je EcoFlow DELTA 2. Brži, pametniji i snažniji, EcoFlow DELTA 2 nije samo baterija; nudi razinu udobnosti i sigurnosti napajanja za svakodnevnog korisnika.

 

Kapacitet: Proširiv kapacitet od 1-3 kWh

Trostruko povećajte kapacitet EcoFlow DELTA 2 pomoću Smart Extra Batteries. Dodajte dodatnu bateriju EcoFlow DELTA 2 za 2 kWh ili spojite dodatnu bateriju EcoFlow DELTA Max za povećanje na 3 kWh. Možete čak spojiti EcoFlow DELTA 2 na kućni ulazni priključak pomoću kabela za generator, tako da možete održavati svoje bitne uređaje tijekom kratkih prekida napajanja.

 

Izlaz: 1800W AC izlaz

1800W AC izlaz EcoFlow DELTA 2 nudi dovoljno snage za pokretanje oko 90% kućanskih aparata. Priključite i pokrenite do 15 uređaja odjednom s raznolikim izlazima EcoFlow DELTA 2, uključujući 4×AC i 2×DC utičnice. Gledajte svoje omiljene TV emisije cijeli dan (110W × 7.8 sati), zatim pripremite obrok pomoću friteze (1500W). Možete gurati granice EcoFlow DELTA 2 s X-Boost, vlastitom tehnologijom koja vam omogućava napajanje nekih uređaja s 2400W, tako da čak možete pokretati i svoj električni grijač.

 

Prenosivost: Lagano s ručkama za nošenje

S ručkama s obje strane, EcoFlow DELTA 2 može se držati jednom ili dvjema rukama, što ga čini lako prenosivim. Težak samo 12 kg, dovoljno je lagan i kompaktan da ga možete ponijeti na kampiranje ili ga baciti u automobil za avanture izvan mreže.

 

Brzo Punjenje: Napunite za 50 min

S njegovom nadograđenom LFP baterijom, EcoFlow DELTA 2 može se napuniti do 80% za samo 50 minuta pomoću AC utičnice. U usporedbi s drugim sličnim električnim postajama, to je otprilike 7 puta brže, s tipičnim vremenima punjenja od 5-9 sati. Punjenje do 100% traje samo dodatnih 30 minuta, tako da uvijek možete biti spremni za neočekivane prekide ili kampiranje.

 

Solarno Punjenje: 500W ulaz

EcoFlow DELTA 2 ima ugrađeni algoritam praćenja maksimalne snage (MPPT) dizajniran da iskoristi maksimum vaših solarnih panela. S učinkovitošću od 98%, solarno punjenje EcoFlow DELTA 2 brzo, sigurno i učinkovitije od drugih marki. Priključite dva naša 220W prenosiva solarna panela da se napuni u samo 2 sata.

 

Kemijski Sastav Baterije: LFP Baterija

S preko 3000 ciklusa, EcoFlow DELTA 2 može raditi godinama prije nego što mu kapacitet padne na 80%. Čak i tada, nastavlja raditi s istom snagom i naprednim značajkama.

 

EcoFlow DELTA 2: Konačni zaključak

Prvi iz našeg niza EcoFlow DELTA 2 serije, savršena je kombinacija kapaciteta, izlaza i kemijskog sastava baterije, pružajući pouzdano rezervno napajanje kod kuće i prijenosnu energiju izvan mreže.

Zaključak

EcoFlow DELTA serija nudi najbolje prijenosne električne postaje za rezervno napajanje kod kuće i hitne situacije. Od laganih opcija poput EcoFlow DELTA mini do prijenosnih kućnih baterija poput EcoFlow DELTA Pro, naše vodeće prijenosne električne postaje iz EcoFlow DELTA serije pružaju vam energiju za svaku vrstu situacije.