EcoBlog

Može li Prijenosna Energetska Stanica Pokretati Perilicu Rublja?

Može li Prijenosna Energetska Stanica Napajati Perilicu Rublja

Mnoge prijenosne energetske stanice (PES) mogu pokretati perilicu rublja. Samo trebate provjeriti potrošnju energije vašeg uređaja i kapacitet vaše PES kako biste saznali koja prijenosna energetska stanica odgovara vašim potrebama.

 

Što je prijenosna energetska stanica i kako radi?

Prijenosna energetska stanica je uređaj koji pruža električnu energiju izvan mreže putem punjive baterije. Obično imaju niz izlaznih priključaka, uključujući AC (kućne) utičnice, USB priključke i priključak od 12V poput onog koji je u vašem automobilu, što im omogućuje pokretanje raznih aparata.

Međutim, oni su više od obične baterijske rezervne snage. Imaju ugrađene značajke koje im omogućuju brže punjenje, s zaslonima i aplikacijama za pomoć u upravljanju vašim ulazima i izlazima. Mogu se puniti standardnim AC utikačem, solarnim panelima ili generatorima, a neki se čak mogu puniti korištenjem DC električne energije iz vašeg automobila.

PES dolaze u različitim veličinama, od malih i prenosivih jedinica koje možete ponijeti sa sobom na planinarenje do većih modela visokog kapaciteta poput EcoFlow DELTA serije za korištenje električne energije izvan mreže. Međutim, kada je u pitanju rad kućanskih aparata, trebat će vam jedan od većih modela umjesto malih i laganih.

 

Koliko energije troši perilica rublja?

Da biste vidjeli hoće li vaša PES pokretati perilicu rublja prvo morate odrediti potrošnju energije vašeg uređaja.

Prosječna perilica koristi oko 850W, što ne uzima u obzir njezine početne vate. Početni vati potrebni su za pokretanje uređaja, što može biti gotovo dvostruko više od njegovih radnih vata. Energetski razred vaše perilice obično će biti prikazan u radnim vatima.

Ako su radni vati 850W i radi 60 minuta, trebat će mu 850W x 1 sat = 850Wh. Ili ako želite to u kWh, jednostavno podijelite 850 Wh / 1000 Wh / kWh = 0,850 kWh. Međutim, zapamtite da možda trebate oko 1700W (1.7kW) da biste je pokrenuli.

Ako je vaša perilica veća, može koristiti do 1400W, a ako radi 60 minuta, trebat će joj 1400Wh ili 1.4kWh, s početnom snagom do 2800W ili 2.8 kW.

Može li prijenosna energetska stanica pokretati perilicu rublja?

Da, možete pokretati perilicu rublja pomoću PES. Na primjer, EcoFlow DELTA Pro s izlazom od 3.6 kW; i dalje bi lako napajao čak i najveću kućnu perilicu rublja.

Zaključak

Ako živite izvan mreže, i dalje možete uživati u luksuzu perilice rublja, ali pobrinite se da kupite prijenosnu energetsku stanicu s dovoljno kapaciteta energije da je pokreće. Srećom, mnoge opcije su dostupne kako bi odgovarale veličini vaše perilice rublja i vašem budžetu kako biste održali rad svojih aparata gdje god da se nalazite.