EcoBlog

Koliko energije troši svjetlo za kampiranje?

koliko energije troši svjetlo za kampiranje

Kada planirate kampiranje, jedan od detalja koji ne želite zanemariti je vaša rasvjeta. Ali kako osigurati da imate pravu opremu? Razumijevanje potrošnje u vatima vaših svjetala odlično je mjesto za početak. Koliko energije troši svjetlo za kampiranje?

Svaka postavka ima različitu potrošnju u vatima, što zahtijeva različito napajanje. Ovdje ćemo razjasniti tehničke detalje kako biste to mogli razumjeti na jednostavan način.

 

Procjena potrošnje energije vašeg kamperskog svjetla

Većina modernih kamperskih svjetala koristi LED tehnologiju, koja nudi dobar balans između svjetline i energetske učinkovitosti. LED svjetla troše značajno manje energije od tradicionalnih žarulja s žarnom niti, što vam omogućuje da dobijete više svjetla iz baterije i lako je napunite s izvorima energije niže snage.

Za procjenu vaših energetskih potreba, počnite provjerom snage u vatima vašeg kamperskog svjetla. Ovo je obično navedeno na ambalaži ili samom svjetlu. Ako nije, možete ga izračunati množenjem druga dva električna jedinjenja: ampera s voltima.

Budući da solarno napajana kamperska svjetla koriste malu količinu energije, amperi mogu biti tako mali kao 1. Pomnoženo sa standardnom baterijom od 12 volti, vati će biti 12.

1 amper x 12 volti = 12 vati

Zatim koristite sljedeću formulu za izračunavanje vata-sati:

Vati x vrijeme korištenja (u satima) = Wh potrošnje

12W x 0.2 h = 2.4 Wh

Također možete manipulirati ovim formulama kako biste pronašli bilo koju električnu jedinicu koja vam je potrebna, bilo da tražite ampare iz vata ili bilo koju varijaciju ovih jedinica.

Mogu li koristiti kamperska svjetla s solarnim napajanjem?

Ako planirate koristiti solarnu energiju za vaše potrebe osvjetljenja tijekom kampiranja, prvi korak je odabrati solarnu elektranu i pravi solarni panel koji će učinkovito napuniti vašu bateriju. Potražite prijenosne opcije koje se lako mogu spakirati i prenositi, ali osigurajte dovoljan izlaz u vataži.

Veličina solarnog sustava koji vam je potreban ovisi o broju svjetala koje namjeravate puniti, zahtjevima u vatima tih svjetala, trajanju vašeg putovanja i koliko dugo planirate koristiti svjetla. Budući da su kamperska svjetla obično niske snage, prijenosne energetske stanice ili solarni generatori poput EcoFlow RIVER 2 serije, kao što je EcoFlow RIVER 2 Pro s izlazom do 800W, odlične su opcije za pokretanje kamperskih svjetala.

Zaključak

Prava rasvjeta može značiti razliku između ugodne večeri kampiranja i borbe u mraku. Razumijevanjem potreba u vatima vaših kamperskih svjetala, možete iskoristiti snagu solarnog energije za punjenje svjetala, smanjiti svoj ekološki utjecaj i uživati u tišini prirode.

Za istraživanje više o održivim rješenjima za vanjsko napajanje kako biste zadržali vaša kamperska svjetla, pogledajte prijenosne elektrane tvrtke EcoFlow.