EcoBlog

Smart Generator – Sve Što Trebate Znati

EcoFlow Smart Generator Dual Fuel LPG GAS
Popis sadržaja

EcoFlow je unaprijedio izvedbu skromnog generatora električne energije dodajući mu više pameti. Sada je to proizvod koji može surađivati s drugim EcoFlow proizvodima kako bi osigurao proizvodnju električne energije tijekom mnogo dužeg razdoblja. EcoFlow Smart Generator (Dual Fuel).

Visokokapacitetni baterijski generatori generatori mogli bi označiti kraj za sveprisutne benzinske generatore. Uz solarne panele i rastuće troškove goriva, ljudi imaju više razloga za prelazak na alternativni izvor energije. Označava li to kraj za benzinske generatore?

Ne tako brzo. EcoFlow je ponovno razmotrio klasični generator, dodajući mu nekoliko pametnih trikova. EcoFlow Smart Generator, visoko je sofisticirani generator koji može raditi na dvije vrste goriva (benzin i plin). Usko surađuje s drugim EcoFlow proizvodima poput Delta Pro ili Delta 2 Max baterijske stanice. Ovaj generator je rješenje za prekide napajanja električne energije koji traju duže od nekoliko sati, što je glavni nedostatak baterijskih generatora.

Je li EcoFlow Smart Generator jedna od najboljih prenosivih elektrana? Nastavite čitati kako biste saznali.

EcoFlow Smart Generator: Cijena i Dostupnost

Pametni generator snage 1800W kompaktan je i lijepo se uklapa u ekosustav EcoFlow-a. Po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 999€ (za vrijeme pisanja ovog članka), skuplji je u odnosu na druge generatore iste snage, ali ima mnogo dodatnih značajki koje opravdavaju veću cijenu.

EcoFlow Smart Generator: Dizajn

Generator teži 28.5 kg, a dimenzije su 59.7 cm x 59.6 cm x 47.5 cm. Ima dvije ručke, jednu sprijeda i jednu straga, što olakšava prijenos. Nedostaje set kotača koji bi bio idealan za ovaj težak proizvod.

 

Plastično kućište je čvrsto i izdržat će mnogo godina. Četiri gumena stopala pružaju stabilnost i sprječavaju pomicanje uređaja kada motor radi.

 

Potrebni pribor za redovito održavanje generatora uključuje lijevak za ulje, odvijač i ključ za svjećicu. Priručnik za korisnike i jamstveni list također su priloženi, dok dodatni kabel za bateriju omogućuje upotrebu generatora s drugim EcoFlow uređajima odmah.

 

Ugrađeni motor R80-i je četverotaktni jednocilindrični motor zapremine 79.7cc. Ima maksimalnu snagu od 2.0 KS pri 3600 o/min. Rezervoar za gorivo od 4 litre omogućuje tri i pol sata kontinuirane upotrebe, što se prevodi u pohranu energije od 5.4 kWh. Generator treba koristiti samo bezolovni benzin s oktanskim brojem 86 ili većim ili LPG. Izlaz dima motora nalazi se straga i treba ga očistiti od bilo kakvih prepreka.

 

LED diode na prednjem panelu prikazuju količinu motornog ulja i upozorenje na ugljični monoksid. Dva gumba kontroliraju povezivanje pametnog telefona s generatorom i omogućuju izlaznu utičnicu od 1800W. Posebna 32A DC utičnica povezuje se s drugim EcoFlow baterijskim uređajima poput Delta Pro, minimizirajući gubitak energije izlaskom naponskog napona čelije umjesto konvencionalnog 120V AC napona.

EcoFlow Smart Generator: U Uporabi

Prikazujući isti izgled kao i drugi EcoFlow uređaji s zaštitnim kućištem i velikim segmentiranim LCD zaslonom na prednjoj strani, Smart Generator je temeljno različit od drugih EcoFlow proizvoda jer je manje ekološki prihvatljiv i znatno bučniji. Oznaka na kućištu upozorava da se generator ne smije koristiti u zatvorenom prostoru jer motor ispušta plin ugljičnog monoksida. S druge strane, ugrađeni detektor ugljičnog monoksida može isključiti motor kada detektira previše plina.

Generator se mora pripremiti prije prvog korištenja. Rezervoar za gorivo treba napuniti najviše s četiri litre bezolovnog benzina. Zatim se panel za održavanje, smješten s desne strane, uklanja kako bi se dodalo ulje i povezala punjiva baterija. Generator se iznenađujuće brzo pokreće pritiskom na tipku za pokretanje, što traje samo nekoliko sekundi.

EcoFlow pametni generator može se koristiti samostalno poput običnog benzinskog generatora ili zajedno s EcoFlow baterijskom elektranom koju može puniti kada kapacitet baterije dosegne određeni nivo. Uključenje električnog pokretanja u generatoru je vrlo korisno jer baterijska stanica pokreće punjenje putem kabela za bateriju.

 

Kao i svaki benzinski generator, motor zahtijeva redovitu upotrebu kako bi ostao bez kvarova. Ako se ne koristi dulje vrijeme, proizvođač preporučuje pražnjenje goriva iz cijelog sustava. Ostali dijelovi zahtijevaju povremeno održavanje kako bi se generator održao u optimalnom radnom stanju. To uključuje zamjenu motornog ulja i čišćenje zračnog filtera nakon 20 sati rada.

 

EcoFlow mobilna aplikacija dostupna za iOS i Android može se koristiti za upravljanje generatorom putem Wi-Fi-ja. Postavljanje je vrlo jednostavno, a povezivanje se inicira držanjem gumba za resetiranje IOT-a nekoliko sekundi. Budući da generator koristi frekvenciju od 2,4 GHz, postupak se mora obaviti s Wi-Fi usmjerivačem od 2,4 GHz i pametnim telefonom. Značajke poput električnog pokretanja, mjerača goriva i evidencije održavanja dostupne su putem aplikacije.

EcoFlow Smart Generator (Dual Fuel)

Omogućuje vam korištenje bezolovnog benzina (1,8 KW) ili LPG-a (tekućeg propana 1,6 KW) kao izvora goriva, kada vam druge opcije nisu dostupne.

EcoFlow Smart Generator (Dual Fuel)

Najniža cijena: 550,00 
Snižena cijena: 550,00 
  • Besplatna dostava
  • Radi na dvije vrste goriva: benzin i LPG
  • Kapacitet od 20 kWh s standardnim LPG spremnikom za bezbrižno rezervno napajanje
  • Daljinsko upravljanje i praćenje u stvarnom vremenu putem aplikacije
  • 4 načina pokretanja
  • 5 sigurnosnih upozorenja
  • Besprijekorno integrirajte svoje rezervno napajanje LPG-om
  • Dizajniran za jednostavno održavanje i tiši od 56 dB na udaljenosti od 7m
  • Uštedite 40% goriva povezivanjem s DELTA serijom i Power Kitovima

EcoFlow Smart Generator: Konkurencija

Benzinski generator idealan je tijekom dugotrajnih prekida isporuke električne energije. Poput prijenosne baterijske stanice, moderni generatori pružaju niz izlaza koji pokrivaju većinu većih kućanskih aparata, kao i elektroničkih uređaja poput telefona i prijenosnih računala. Još uvijek je rijetko vidjeti generator opremljen Wi-Fi-jem i detektorom ugljičnog monoksida, pa je EcoFlow jedinstven u svojoj klasi.

Konkurencija u ovom cjenovnom rangu ima približno iste specifikacije sa 1600W izlazom, identičnim motorom i veličinom rezervoara za gorivo, ali nedostaju im sigurnosne značajke poput detektora ugljičnog monoksida i automatskog isključenja motora. Nedostaje im i poseban DC priključak za povezivanje s vanjskom baterijom poput EcoFlow Delta Pro ili EcoFlow Delta 2 Max. Nemaju daljinsko paljenje, WiFi povezivost i kontrolu preko aplikacije na mobilnom uređaju.

 

PREDNOSTI
Detektor ugljičnog monoksida
Dizajn
Kvaliteta izrade
Prenosivost
Mogućnost korištenja dvije vrste goriva
Pokretanje/Upravljanje putem aplikacije
Mogućnost punjenja EcoFlow baterijskih generatora
NEDOSTACI
Buka
Cijev za ulje bi mogla biti duža

EcoFlow Smart Generator: Zaključak

Mogućnost napajanja putem benzina i LPG-a te ugrađena baterija koja omogućuje elektronsko paljenje čine ovaj generator vrlo praktičnim i učinkovitim. Dodajte tome relativnu tišinu rada, jednostavnu prenosivost, mogućnost punjenja i automatskog ponovnog punjenja različitih modela EcoFlow baterija, i dobit ćete fantastičan proizvod koji će pružiti električnu energiju izvan mreže kada vam najviše treba, kao što je kod prirodnih katastrofa ili oluja. Još jednom, svaka čast i dva palca gore za EcoFlow!