EcoBlog

Koji solarni generator trebate za napajanje hladnjaka?

Solarni Generator za Napajanje Hladnjaka - EcoFlow
Popis sadržaja

Ako vaš dom izgubi napajanje, hladnjak postaje velika briga. Bez struje, vaš hladnjak ne može održavati sigurnu temperaturu, što znači da bi sva hrana unutra mogla propasti.

Prekidi napajanja događaju se kad ih najmanje očekujemo. Ali solarni generator je izvrstan način da se pripremite za neočekivano.

Solarni generatori dolaze u različitim veličinama i kapacitetima, pa je važno pronaći onaj koji može napajati vaš hladnjak dovoljno dugo dok struja ne dođe natrag.

Evo rasporeda veličina koje biste trebali tražiti kako ne biste bili dugo u mraku i gladni.

Možete li pokretati hladnjak pomoću solarnog napajanja?

Kratki odgovor: da!

Hladnjaci zahtijevaju puno energije da bi radili, ali ne toliko koliko biste mogli misliti. Prema istraživanju Američke agencije za informacije o energetici, hlađenje čini samo 3% ukupne potrošnje energije u kućanstvu. To je manje od rasvjete i klimatizacije, a daleko manje od grijanja.
Većina hladnjaka troši između 300 i 800 vata električne energije, ovisno o starosti i energetskom razredu uređaja. S solarnim uređajima na tržištu danas koji mogu prikupiti i pohraniti puno više energije od toga, ne biste trebali imati problema s napajanjem svog hladnjaka pomoću solarnog sustava.

 

Koliko Solarnih Panela Treba za Pogon Hladnjaka?

Jednostavno rečeno, broj solarnih panela potrebnih za pogon hladnjaka ovisi o nekoliko ključnih faktora.
  • Ocjena snage solarnog panela
  • Potrošnja energije vašeg hladnjaka
  • Kapacitet solarnog generatora
  • Količina sunčeve svjetlosti na vašem području
Recimo da imate energetski učinkovit hladnjak koji troši oko 400 vata električne energije. Trebali biste imati dovoljno panela da pokriju ili premaše tu potrebu za energijom.
Međutim, sami solarni paneli ne djeluju neovisno. Trebate energiju panela usmjeriti prema prijenosnoj energetskoj postaji. Cijeli taj sustav čini solarni generator. Kada priključite hladnjak na generator, eto vam napajanja i hladne hrane.

EcoFlow 220W Dvostrani Prijenosni Solarni Panel

EcoFlow 220W Prijenosni Solarni Panel

499,00 

EcoFlow 220W prijenosni solarni panel je dva u jednom.

  • Prikupite više energije s dvostranim “bifacialnim” dizajnom
  • Izdržljivo kaljeno staklo koje je izrađeno da traje
  • Do 23% stopa konverzije
  • Samonoseći s podesivim kutom
  • Izdržljiv s IP68 ocjenom vodootpornosti
EcoFlow 220W Prijenosni Solarni Panel pruža nevjerojatnu fleksibilnost bez žrtvovanja snage. Ovaj inovativni dizajn znači da panel može prikupljati energiju s obje strane, omogućujući vam dvostruko više prikupljenih sunčevih zraka u jednom kompaktnom prostoru. Za kontinuirano pokretanje hladnjaka od 400W, trebali biste imati samo dva ovakva panela - i čak biste imali nešto energije viška!
Kupnjom EcoFlow solarnog generatora ili povezivanjem svojih solarnih panela s prijenosnom električnom stanicom, možete stvoriti ultimativni uređaj za generiranje energije.

Koja veličina solarnog generatora je potrebna da bi se pokretao hladnjak?

Odabir pravilnog solarnog generatora kako biste osigurali pouzdanu energiju kada vam je potrebna za napajanje hladnjaka može biti kompliciran. Veličina koja vam je potrebna za vaš hladnjak ovisit će o kapacitetu solarnog generatora, energetskim zahtjevima hladnjaka i trajanju koje trebate da generator pokreće hladnjak.
Prosječan hladnjak snage 500W trošit će otprilike 167 vata, jer se uključuje i isključuje tijekom dana. Da biste napajali svoj hladnjak cijeli dan, trebat će vam solarni generator kapaciteta oko 4000Wh.
Srećom, EcoFlow nudi raznovrsne generatore, posebno one u liniji proizvoda EcoFlow DELTA, koji su savršeni za napajanje hladnjaka i više!

EcoFlow DELTA 2 Solarni Generator

EcoFlow DELTA Solarni Generatori
Jedan od sjajnih primjera generatora za održavanje svježine vaših pokvarljivih namirnica tijekom dugog putovanja je EcoFlow DELTA 2.
S DELTA 2 možete kontinuirano napajati hladnjak snage 120 W više od 8 sati, i to samo iz pohrane baterije!
S visokim kapacitetom od 1024Wh, ovaj kompaktni, ali moćni proizvod predstavlja vrlo učinkovito rješenje za iznenadni prekid napajanja.
Sjajan način povećanja učinkovitosti je upariti EcoFlow DELTA 2 s tri EcoFlow Prijenosni Solarni Panel snage 160W. S tim panelima možete potpuno napuniti energetsku stanicu u samo 3,5 sata! Za praktičnost, također je moguće napuniti je pomoću AC napajanja iz zidne utičnice u samo 50 minuta (do 80%) ili čak koristiti adapter za auto.

EcoFlow DELTA Max Solarni Generator

EcoFlow DELTA Max Solarni Generator
Tražite li još više mira? EcoFlow DELTA Max može održavati rad hladnjaka snage 120W čak 14 sati. S kapacitetom od 2016Wh, možete mirno spavati i biti sigurni da možete hraniti obitelj bez problema dok se ne otkloni kvar na električnoj mreži.
Napunite ga od 0 do 80% za samo 65 minuta, ili podignite igru s EcoFlow DELTA Max Smart Extra Battery. Kada se upari s dodatnom baterijom, EcoFlow DELTA Max ima proširiv kapacitet od čak 6 kWh, omogućujući vam napajanje hladnjaka gotovo 2 dana.

Može li solarni generator oštetiti vaš hladnjak?

Općenito je potpuno sigurno napajati svoj hladnjak pomoću solarnog generatora. Međutim, postoje neki specifični rizici koje trebate znati.
Prije svega, generator mora imati dovoljno visoku snagu da bi pokrenuo hladnjak. Također je važno napomenuti ako vaš hladnjak ima pametnu kontrolnu ploču i senzorsku tehnologiju, vaš hladnjak vjerojatno ima mikroprocesore.
Ako je to slučaj, trebat ćete odabrati inverter generator koji je kompatibilan s mikroprocesorima kako biste izbjegli oštećenja.
Dobra vijest je da EcoFlow solarni generatori imaju ugrađene pametne invertere, osiguravajući glatku i sigurnu konverziju iz DC u AC. Nikada se ne morate brinuti o oštećenju svog hladnjaka!

 

Zaključak

Gubitak struje frustrirajuć je, pogotovo ako vaš hladnjak postane neupotrebljiv. Smanjite štetu tako što ćete unaprijed razmišljati. Investirajte u solarni generator kako biste održali rad svog hladnjaka, svoju obitelj nahranili i svoj stres držali na niskoj razini u slučaju prekida napajanja. EcoFlow nudi raznovrsne i intuitivne solarne generatore koji će vam pomoći da ostanete hladni.