EcoBlog

Prijenosni Solarni Paneli: 5 stvari koje trebate uzeti u obzir prije kupnje

EcoFlow Prijenosni Solarni Paneli
Popis sadržaja
Prijenosni Solarni Paneli su jedan od najčišćih i najekonomičnijih načina za održavanje napajanja vaših uređaja. Kada se upare s solarnim generatorima, mogu pohraniti energiju za kasniju upotrebu. Idealni su za kampiranje, putovanja, život u kamperu ili čak tijekom prekida električne energije.

 

Što biste trebali razmotriti prije nego što kupite prenosivi solarni panel?

Solarni paneli dolaze u raznim oblicima i veličinama, pa postoji nekoliko pitanja koja biste trebali postaviti sami sebi prije nego što ih kupite. U ovom blogu ćemo proći pet stvari koje će vam pomoći da donesete odluku:
EcoFlow 160W Solar Panel
  1. Koji solarni generator posjedujete? Zašto je to važno?
  2. Je li vaš solarni generator kompatibilan s prenosivim solarnim panelima?
  3. Koju vrstu solarnih panela trebate?
  4. Je li vam važnija prenosivost ili brzina punjenja?
  5. U sažetku, što biste trebali kupiti?

Koji solarni generator posjedujete? Zašto je to važno?

Kada uparujete svoj prenosivi solarni panel sa svojim solarnim električnom generatorom, trebate razmotriti kapacitet baterije. Veća baterija će biti prikladna za veći solarni panel, ili čak za više solarnih panela povezanih zajedno. Međutim, ako vaš solarni generator ima manji kapacitet, možete koristiti znatno manji panel jer imate manji kapacitet za punjenje.

Solarni paneli za velike prenosive solarne generatore

Uzmimo za primjer veliki baterijski generator EcoFlow DELTA Pro. Ima kapacitet od 3600 Wh, koji se može proširiti sve do 25 kWh. U ovom slučaju, malom solarnom panelu će dugo trebati da napuni vašu jedinicu do kraja. Ovdje biste trebali koristiti veće panele poput EcoFlow panela snage od 400W, ili možete spojiti više manjih panela snage od 160W zajedno. S više solarnih panela moći ćete napuniti veće EcoFlow baterijske generatore za nekoliko sati.

 

Solarni paneli za manje prenosive solarne generatore

Ako imate solarni generator koji stavlja naglasak na prenosivost, kao što je EcoFlow River 2 Pro (768Wh) ili DELTA 2 (1024Wh), možda ćete poželjeti odabrati manje panele kako biste ostali prijateljski nastrojeni prema putovanjima. Dobar izbor ovdje može biti EcoFlow solarni panel snage od 110W ili opcija od 160W. Ponovno, možete spojiti panele zajedno kako biste uređaj napunili u 4 do 8 sati.
Prijenosni Solarni Paneli 5 stvari koje trebate uzeti u obzir prije kupnje

Je li vaš solarni generator kompatibilan s prenosivim solarnim panelima?

Treba provjeriti podržava li vaš solarni generator visoki solarni ulaz, ima li priključak za solarno punjenje i podržava li širok raspon napona. Neki solarni generatori nemaju dovoljni solarni unos i raspon napona. Svi EcoFlow prenosivi baterijski generatori imaju visoki solarni unos za svoje veličine, krećući se od 256W za seriju River 2 do ogromnih 1600W za EcoFlow DELTA Pro.

 

Koju vrstu solarnih panela trebate?

Za različite svrhe, poželjet ćete različite vrste prenosivih solarnih panela. Evo tri primjera:

Solarni paneli za rezervno napajanje kod kuće

Ako tražite isključivo rezervno napajanje za kuću, vjerojatno ćete imati veći solarni generator, poput DELTA Pro ili DELTA Max. U ovom slučaju, vrijedi isti savjet, veći prenosivi solarni panel ili više panela bili bi najbolji za brže punjenje. DELTA Pro također podržava solarne panele montirane na krovu, što je korisna opcija kada se integrira s vašim domom putem Smart Home Panel-a.
Prijenosni Solarni Paneli: 5 stvari koje trebate uzeti u obzir prije kupnje

Solarni paneli za kampiranje i boravak na otvorenom

S porastom popularnosti kampiranja, raste i potreba za vanjskim napajanjem. Ako planirate kampiranje, prijenosnost obično igra važnu ulogu. Vaš panel također treba biti otporan na prašinu i vodu. U tom smislu, paneli od 110 ili 160 W tvrtke EcoFlow bili bi dobri izbori jer su kompaktni i učinkoviti.
Prijenosni Solarni Paneli 5 stvari koje trebate uzeti u obzir prije kupnje

Je li vam važnija prenosivost ili brzina punjenja?

S obzirom na navedeno, počet ćete dobivati predodžbu o vrsti solarnog panela koji vam je potreban. Ako vam je prijenosnost važnija, možda ćete se odlučiti za manji panel poput EcoFlow- panela od 110 W. Veći EcoFlow panel od 160 W predstavlja dobar kompromis, dok je opcija od 400 W dobar izbor ako trebate maksimizirati brzinu punjenja za veće energetske postaje.
Koji god panel odaberete, svi su preklopivi, dolaze s postoljem za postavljanje i torbom za nošenje, te su otporni na prašinu i vodu.
Prijenosni Solarni Paneli 5 stvari koje trebate uzeti u obzir prije kupnje 4

U sažetku, što biste trebali kupiti?

Evo sažetka. Prilikom kupnje solarnog panela, trebate razmotriti snagu solarnog panela (što je veća, obično će brže puniti vašu energetsku postaju), prijenosnost te također otpornost na prašinu i vodu. Također biste trebali dodatno provjeriti ograničenja vašeg solarnog generatora za solarni unos, napon i osigurati da ima solarne priključke za punjenje.