EcoBlog

Hrvoje Jurić i EcoFlow Delta

Hrvoje Jurić i EcoFlow Delta

Na četveromjesečnom putovanju po Balkanu, od izvora Soče u Sloveniji do nacionalnog parka Prokletije u Crnoj Gori Ena, Max i ja putovali smo u kamperu koji nam je doslovno bio putujuća kuća. Imali smo kuhinju, kupaonicu, dva kreveta, grijanje – sve što bismo inače imali i kod kuće. Kako je smisao projekta bio uhvatiti što više kadrova prirode duž cijelih Dinarida sa sobom sam nosio dvije kamere, dron, akcijsku kameru, prijenosne diskove i laptop. Točnije, sve ono što mi je bilo potrebno za nesmetan rad kad je snimanje, fotografiranje, ali i montaža bila u pitanju. Tu su bili i drugi električni uređaji kao aparat za brijanje, ali i aparat za kavu, koji doslovno „guta struju“. I kad sve to stavite na papir gotovo sam trebao sa sobom imati malu elektranu. Što sam, na neki način, i imao.

EcoFlow Delta, punim nazivom portable power station, bio mi je glavni izvor napajanja. Taj mali uređaj kojeg sam uglavnom punio u vožnji preko utičnice za upaljač konstantno je bio u pogonu. Bilo da smo negdje u prirodi ili u gradu. Kad kamper nije radio Deltu bih kroz manje od jednog dana u potpunosti napunio putem solarnog panela (također EcoFlow, 160 W), tako da sam bez brige mogao boraviti van civilizacije danima. Zapavo, onoliko dugo koliko sam imao vode u kamperu jer za struju nisam morao brinuti. Čak sam uspio spojiti i cijeli kamper na Deltu i bez problema je sve u kamperu radilo.

No, osim ovog „vanlife“ načina Deltu u primjeni vidim u recimo potrebi napajanja vikendica. Na primjer, u petak nakon posla stavite Deltu i solarni panel u prtljažnik, zaputite se u prirodu na odmor, spojite televiziju i što već imate u vikendici, a dok Delta radi u isto vrijeme se putem solarnog panela i nadopunjuje. Koliko je Delta pouzdana govori i to da je sastavni dio opreme za moj idući projekt, „Chasing the Light“, prilikom kojeg putujemo autom u Norvešku, s ciljem snimanja polarne svjetlosti. Uvjeti su ekstremni, moguće i o -30 Celzijusa, ali Delta će nam biti glavni izvor napajanja foto opreme i potrebe za strujom uopće.

autor: Hrvoje Jurić

EcoFlow Delta 2

Najniža cijena: 899,00 
Snižena cijena: 899,00