EcoBlog

Ostvarila mi se želja!  ECOFLOW baterijski generator – Život u kombiju

EcoFlow baterijski generator

Prije 2 godine kupila sam 15 godina star kombi i sama ga preuredila u maleni kamper. Nazvala sam ga Bepo. Od tada moja labradorica Polly, ja i Bepo redovito idemo na duže i kraće pustolovine diljem Hrvatske, a sve to bilježim i kamerom te objavljujem na svom YouTube kanalu Van life Croatia.

Bepo ima veliki bračni krevet, plinsko kuhalo, sudoper te ladice za pohranu odjeće, suđa i hrane, sve što trebam za opušteni vikend u prirodi. Međutim, željela sam u novootkrivenim lokacijama uživati i preko tjedna. Radim kao video montažer te snimam i objavljujem za svoje društvene mreže pa me za posao ne veže mjesto, ali struja u kombiju mi je bila neophodna kako bih mogla živjeti kao digitalni nomad.

Moje potrebe za strujom prilično su velike jer u kombiju radim sve ono što bih radila kod kuće i na poslu zajedno! Dakle, moji potrošači su svakako laptop, mobitel, GoPro kamera, ali i snažan blender za izradu smoothija koje često pripremam jer ne jedem meso. Odlučila sam da mi svakako treba dodatna baterija koja će moći raditi i preko solarnog panela, kada ga nabavim. Kao mlada početnica nisam se snalazila u svim tim dijelovima potrebnim za slaganje solarnog sustava i tako sam otkrila EcoFlow River, prijenosni solarni generator koji je u stvari bio sve ono što sam zamislila da mi treba!

Malen, lagan, prenosiv, prilagodljiv u smislu punjenja jer se može puniti na čak 3 načina – preko solara, u kombiju na 12v i na običnoj utičnici kod kuće ili u kampu. Također ima različite priključke i utičnice te jasan “display” koji mi točno pokazuje koliko će se brzo napuniti ili koliko će mi baterija trajati te koliko moji potrošači troše energije u određenom trenutku. Sve to sam našla u EcoFlow River bateriji!

Ta nevjerojatna spravica doista je unijela veliku promjenu u mom Bepu, ali i posve novo iskustvo na putovanjima. Sada se, napokon, bezbrižno mogu maknuti iz grada. Ispred kombija prostrem piknik deku, radim video montažu na laptopu, na suncu i svježem zraku i pijem smoothie od avokada kojeg sam napravila u kombiju! A moja labradorica Polly uživa njuškajući prirodu koja nas okružuje. Uvijek se nasmijem sama sebi jer je to život kakvog uživam živjeti. Tako da je EcoFlow River, od sada obavezan suputnik na svakom opuštanju od gradskih gužvi.

autor: Dora Šušković-Stipanović